Kerstzegels van Sandd

Het nieuwsbericht van 6 november blijkt niet helemaal te kloppen. De suggestie werd (en wordt) gewekt op de stite van Sandd onder Postpunten dat ineens alle circa 440 Blokker vestigingen Postpunten van Sandd worden.

Wat is het geval:

Op 27 november verschijnen de Kerstzegels van Sandd. Die zullen verkocht worden (€ 10 per vel van 20 stuks) bij alle Postpunten van Sandd (tegen die tijd circa 400) èn bij alle Blokker vestigingen. De Blokker vestigingen zullen echter niet fungeren als Postpunt. Wel kunnen daar de kerstkaarten in de Sandd-doos gedeponeerd worden om vervolgens volgens het gebruikelijke schema van 2x lichten (op dinsdag en op vrijdag) opgehaald te worden door DHL die de doos als pakket bij Sandd aflevert. Ook zullen alle zegels (dus ook het reguliere assortiment) dan via de nog te openen webshop verkrijgbaar zijn.

Overigens is 'de doos' niets nieuws, want iedere Sandd-brievenbus op een postvestiging bevat een zelfde doos. Ook daar wordt de doos uit de brievenbus genomen en door DHL bij Sandd afgeleverd.

Sandd zal goed uitpakken, want er verschijnen zelfs twee verschillende velletje (hangblokken) van ieder 20 stuks. Een vel in de stijl van de bestaande Sandd-zegels, waarbij een tekeningetje in Sandd-magenta (vijf verschillende) en een vel met 20 dezelfde Pink Ribbon zegels. De zegels hebben een waarde van 50 cent, goed voor een kerstkaart tot maximaal 50 gram van 27 november tot en met 7 januari. Er komen geen bijplakzegels om na 7 januari aan te vullen tot 60 cent, maar de zegels blijven geldig en kunnen volgend jaar (als het tarief weer 50 cent zal zijn!) gewoon gebruikt worden.

Van de verkoop van de vellen Kerstzegels (beide vellen) gaat € 0,25 naar een goed doel: Pink Ribbon.

Sandd geeft de garantie dat alle kerstpost die voor 19 december gepost is op tijd bezorgd wordt.

Het zou zomaar kunnen dat de 'eerste emissie' van de Sandd-zegels collector items worden. De oplagen zijn klein, zo zijn er van de twee hoogste waarden slechts 1.500 vellen gedrukt! De oplagen van de overige waarden kunt u lezen in het decembernummer van Filatelie.

De meeste verzamelaars vinden de zegels niet mooi. Zijn ze ook niet. Maar, zou men in 1852 enthousiast geweest zijn over de toenmalige eerste emissie? 

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Kerstzegels van Sandd

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap