PostNL en Sandd geen vrienden

Gisteren, 15 november 2017, vond er in de Tweede Kamer een openbare hoorzitting / rondetafelgesprek plaats bij de commissie Economische Zaken en Klimaat met als thema: 

De toekomst van de post- en pakketmarkt.

Aan tafel zaten - naast de commissieleden - mevrouw Verhagen (CEO PostNL), de heer Brakenhoff (CEO Sandd), de heer Van Straaten (algemeen directeur VSP) namens de brievenpostbedrijven. Namens de pakketbedrijven zaten aan tafel mevrouw Kaashoek (PostNL), de heren Winands (Sandd), Van Benten (DHL), Barkman (Bol.com). Daarnaast nog vertegenwoordigers van bonden en werknemers en wetenschappers.

Sandd is ineens voor Post NL een partij om rekening mee te houden, zeker na de invoering van de eigen postzegels (ontwerp: recl.bureau Emotion) staat PostNL op scherp.

De NRC schrijft:

Vooraf waren Herna Verhagen, topvrouw van PostNL, en Rob Brakenhoff, topman van Sandd, nog vriendelijk tegen elkaar. Na afloop van de hoorzitting over de toekomst van de postmarkt, woensdagochtend in de Tweede Kamer, was het contact voorbij. In de tussentijd kwam de harde concurrentie tussen de twee grootste postbedrijven helder naar voren. 

PostNL hadden beide wat te klagen. NRC schrijft:

'De bazen van PostNL en Sandd hebben ook iets gemeen. Allebei vragen ze de politici om te zorgen voor een eerlijk speelveld. Allebei zeggen ze niet te willen concurreren met arbeidsvoorwaarden. Al zeggen de bonden dat dit laatste wel gebeurt.'

Waar ze het wel over eens zijn, is dat de UPD (de Universele Post Dienst) moet blijven bestaan. In een artikel in de NRC van 10 november liet Sandd CEO Rob Braakenhoff optekenen:

‘Brievenbuspost een last voor PostNL? Doe mij die last dan maar’

Foto: www.tweedekamer.nl


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » PostNL en Sandd geen vrienden

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap