Niet blij met Sandd!

Het regent klachten over de werkwijze van postbedrijf Sandd met de kerstpost. De Kerstzegels worden 'versierd' met een sticker. Daar zijn wij als filatelisten - op zijn zachtst gezegd - niet blij mee.

Nu hebben we al eerder gemerkt dat Sandd van het filatelistische wereldje nog weinig weet heeft (wat positief is omdat er geen filatelistische motieven in 'het postzegelbeleid' te bespeuren zijn) maar de andere kant is dus ook waar: Sandd realiseert zich niet dat met de 'stickeractie' de Kerstzegels zijn verworden tot waardeloze stukjes papier, rijp voor de papierbak. Misschien dat er verzamelaars zijn die het gehele poststuk bewaren als 'tijdsbeeld', maar blij wordt men er zeker niet van.

Het lijkt wel of ze het van PostNL afgekeken hebben. Bij tijd en wijle treft men daar ook stickers aan die over de postzegels geplakt zijn. Een gruwel natuurlijk.

De 'kerststickers' van Sandd lijken speciaal voor de kerstpost in het leven te zijn geroepen. Ze hebben een andere codering dan die van gewone briefpost en zijn klein. Zonder uitzondering zijn ze (deels) over de zegels geplakt en het ziet er naar uit dat dit is met het oog op de ontwaarding van de zegels. Kennelijk was stempelen te veel (hand)werk. 

Er is echter nog een beetje hoop: met een föhn is de sticker er wel goed af te krijgen en daarna de overgebleven lijmresten eraf halen met wasbenzine lukt ook goed. Maar ja, dan heb je een postzegel die er wel goed uitziet maar niet postfris is en ook niet gestempeld. Ook niet echt verzamelwaardig dus.

Het moedigt het verzamelen niet echt aan op deze manier. Laten we hopen dat Sandd spoedig een oplossing heeft zodat we de zegels van het tweede postbedrijf ook gebruikt gewoon kunnen verzamelen!


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Niet blij met Sandd!

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap