Kerstpost

Er werd al eerder over geschreven. Toen betrof het Sandd waar de filatelisten niet blij mee zijn. Ook zijn er geluiden dat het wel een week duurt alvorens de Sandd kerstpost bezorgd wordt. Bij Sandd heeft een bezorgdag missen natuurlijk direct tot gevolg dat de post een week onderweg is.

PostNL bezorgt vijf dagen in de week (Sandd twee) en staat voor 24-uurs bezorging. Dat gaat niet helemaal goed. Vandaag, 19 december, diverse kerstpost-stukken ontvangen met stempel 14 december.

Sandd heeft problemen met stempelen, (hebben ook geen stempelmachines) en hebben besloten - om de post zo snel mogelijk te kunnen bezorgen in plaats van een stempel te plaatsen een sticker te plakken. En tot gruwel van ons over de postzegel!

Ook PostNL moet een stapje harder lopen om alles gestempeld en wel op tijd te kunnen bezorgen. Al jaren worden er dan ook speciale zogenoemde nieuwjaarsstempels gebruikt. 

Blijkbaar is ook dat onvoldoende - hoewel ook de kerstpost-stroom kleiner wordt - en worden de lades opengetrokken. Zo werd vandaag een bejaard stalen cilinderbalkstempel op een envelop ontvangen van Zwolle. Het stempel werd wel geabteerd. Welk stempel het nu precies was is niet gemakkelijk na te gaan, want 'Zwolle' is waarschijnlijk verplaatst. 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Kerstpost

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap