Blij met een pakketje!?

Meestal wel, maar de inwoners van Letland die een pakketje vanuit Nederland of Canada te verwachten hadden zullen minder blij zijn.

Wat is er gebeurd:

Vandaag, 2 januari 2018, ontving de Letse post Latvijas Pasts een luchtvrachtzending van 160 pakketten vanuit Nederland. De meeste pakketten waren uit Nederland afkomstig, maar een deel was op Schiphol vanuit Canada 'overgestapt'.

De zending arriveerde in zeer gehavende toestand in Riga. Een deel daarvan moet zelfs als geheel verloren worden beschouwd. De rest van de beschadigde post werd conform de internationale regels omgepakt, van een label voorzien en aan de geadresseerde uitgereikt.

Er zitten ook expressezendingen bij en die kunnen een claim indienen vanwege de vertraging. Gewone beschadigde pakketten kunnen geweigerd worden en dan kan de afzender een claim indienen bij de postbedrijven in Canada of Nederland. 

Lastiger wordt het voor pakketten die geheel verloren zijn gegaan. De potentiële ontvanger dient een maand na de verwachtte aankomstdatum te klagen bij de afzender.

Foto: Latvijas Pasts


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Blij met een pakketje!?

Nieuw nummer
verscheen op 06-05-2020Filatelie - 6-5-2020
Laatste nummer
verscheen op 01-04-2020Filatelie - 1-4-2020

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap