Slakkenpost in België

De Belgische zakenkrant De Tijd weet vandaag (25 juni) te melden dat vanaf maart volgend jaar de postbode in België nog maar 2x in de week (waarschijnlijk maandag en woensdag) brieven zal bezorgen. Dat wordt dan de norm. Wie de brief eerder bezorgd wil hebben, moet een Prior zegel kopen die 5 cent duurder is. Of dat dan de volgende werkdag zal zijn, wordt niet vermeld.

De prior zegel bestaat al. Die werd begin dit jaar geherintroduceerd en kost ook nu 5 cent meer. Op dit moment garandeert de priorzegel bezorging de volgende werkdag.

Of we op termijn in Nederland dezelfde kant opgaan is koffiedik kijken, maar niet helemaal onlogisch. Beide postbedrijven hebben hetzelfde probleem: een in rap tempo neemt briefpost af. In België het eerste kwartaal van 2019 met maar liefst 9%.

Met de overname van Sandd door PostNL in het vooruitzicht zou het natuurlijk een scenario kunnen zijn dat PostNL de snelle post voor haar rekening gaat nemen en de huidige Sandd-organisatie de langzame post, die 2x per week bezorgd gaat worden. Het ritme dat Sandd nu ook hanteert.


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Slakkenpost in België

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap