Postfusie gaat door!

Vanmiddag, 27 september, heeft staatssecretaris Keijzer besloten dat de postfusie tussen PostNL en Sandd onder strenge voorwaarden door mag gaan.

Dit is een historisch besluit, want nog niet eerder is het voorgekomen dat het kabinet de ACM overruled. Er zijn wel strienge voorwaarden aan verbonden. Letterlijk:

Strenge voorwaarden om consumenten, bedrijven en marktpartijen te beschermen

Voorwaarden voor de overname zijn onder meer een rendementsplafond van 9 procent op de Nederlandse postdienstverlening, inclusief de zakelijke activiteiten. Zo worden overwinsten voorkomen en blijven de tarieven – waaronder de postzegelprijs – de daadwerkelijke kosten volgen.

Ook gaat de staatssecretaris de regelgeving wijzigen, zodat PostNL de kosten van de integratie van Sandd niet kan toerekenen aan de basispostvoorziening (UPD). Daarmee wordt voorkomen dat consumenten om die reden meer moeten gaan betalen voor het sturen van een brief.

Een andere voorwaarde bij het besluit is dat PostNL toegang moet bieden tot haar landelijke netwerk voor andere regionale postvervoerbedrijven, waaronder bestaande bedrijven die actief zijn op het gebied van sociaal werk.

Een vorm van staatstoezicht dus!


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Postfusie gaat door!

Nieuw nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-02-2021Filatelie - 2-2-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap