Intelligente postzegel

De Britse Royal Mail brengt 's werelds eerste 'slimme' postzegel op de markt. Een gratis applicatie herkent de afbeelding op de postzegel en speelt extra informatie af op de smartphone.
De Junaio app laat bij de eerste uitgave van de postzegel een filmpje zien waarop het gedicht ‘The Night Mail' wordt voorgelezen. The Royal Mail heeft aangegeven dat er meerdere hoogtepunten uit het Britse erfgoed op de postzegels verschijnen. Kortom: augmented reality ter educatie.
The Royal Mail hoopt met deze 'slimme' postzegels verzamelaars aan te spreken, maar ook het reguliere publiek. En dat is ze aardig gelukt, want de mogelijkheden met een augmented reality-postzegel lijken eindeloos.
Of het Britse postbedrijf hun idee slim gaat uitbuiten is niet bekend. Mochten de postzegels namelijk aanslaan, dan is de stap naar persoonlijke postzegels een logische stap. Waar je al foto's op een eigen postzegel kan laten drukken en bestellen, is het idee van The Royal Mail misschien wel de oplossing richting het versturen van bewegend beeld via een postzegel.


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Intelligente postzegel

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap