Postzegels worden duurder

Per 1 januari 2011 gaan er nieuwe tarieven gelden bij TNT Post voor het versturen van poststukken in Nederland en naar Europese landen. Het basistarief binnen Nederland stijgt met twee cent tot 46 eurocent; het basistarief binnen Europa stijgt tot 79 eurocent, eveneens een stijging van twee cent. Het tarief voor buiten Europa blijft met 95 eurocent ongewijzigd. De aanpassing valt binnen de wettelijke grenzen voor tariefsontwikkeling en is lager dan de inflatieontwikkeling in de periode sinds 2007. TNT Post houdt hiermee één van de laagste posttarieven in Europa.

TNT Post voert deze tariefswijziging door met het oog op de volume- en kostenontwikkeling. Bij de vorige tariefsstijging in januari 2007 kondigde TNT Post aan het tarief tot 2010 niet te zullen verhogen. Met de aangekondigde aanpassing zet TNT Post het gematigde tariefbeleid voort.

Door de introductie van postzegels met nieuwe waardeaanduiding in juni dit jaar (Nederland 1 en 2, Europa 1 en Wereld 1) heeft TNT Post frankeren makkelijker gemaakt. Dit heeft als voordeel dat voor deze postzegels geen bijplakzegels nodig zijn. Postzegels met de tariefsaanduiding € 0,44 kunnen na tariefsverhoging gewoon worden gebruikt. Wel hoort daar dan een bijplakzegel van 2 cent bij. Deze zegels zijn te koop op alle postkantoren van TNT Post, maar zijn ook via www.tntpost.nl te bestellen.

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Postzegels worden duurder

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap