e-Kaders van Oldenzaalse pv

OPhV, de Oldenzaalse Philatelisten Vereniging is al twee jaar bezig nieuwe wegen te vinden bij het tentoonstellen van verzamelingen. De organisatie van een "ouderwetse" tentoonstelling met zware kaders werd qua kosten en organisatie te moeilijk. Ook onze moderne computertijdperk eist een andere aanpak.
Sinds begin 2009 zijn voorzitter Willy Ahlers en clublid Frans Agterbosch bezig met de ontwikkeling van Electronic kaders kortweg e-kaders genoemd. Hierbij worden met behulp van Microsoft Power Point presentaties van ca. 12 - 15 minuten gemaakt. Een uitdaging op zich waarbij we onze jeugd zeker bij kunnen betrekken. Deze presentaties worden of op een scherm geprojecteerd of op een laptop gezet. In de presentaties is een voortgangsbalk en een diateller op genomen. Een geïnteresseerde kan zo zien wanneer de presentatie zich herhaald. Achter een laptop kan een kijker zelf zijn tempo bepalen en kan aan de presentatie ingesproken tekst worden toegevoegd. Tijdens de postzegelbeurs in Oldenzaal op 28 augustus jl waren er in de zaal drie opstellingen. Gedurende de dag werden er wisselende presentaties getoond.
Willy en Frans hebben alle procedures zoals bv jurering uitgezocht en op papier gezet. Begin 2009 hebben is de Bond van hun activiteiten op de hoogte gesteld. Ook zijn de websites e-kader en electronic-kader alvast gereserveerd voor het plaatsen van de presentaties op internet. Alle presentaties zouden in de Bondsbibliotheek aanwezig moeten zijn en ook kan onze bekerlezing op deze ontwikkeling worden aangepast. Er is ook een presentatie gemaakt met informatie en werkwijze over het maken van een e-kader.
Verenigingen die meer willen weten kunnen een cd aanvragen met de informatie en werkwijze presentatie en een tweetal voorbeelden. Voor het afdraaien van deze presentaties is geen aparte software nodig. Deze aanvraag dient te geschieden door storting van € 5 op ING-rekening 4333999 van W. Ahlers, Oldenzaal. Wel uw adres vermelden!
meer info:
W. Ahlers
Pr. Bernhardstraat 9
7573 AM Oldenzaal
06-29357358
w.ahlers@kpnplanet.nl

 

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » e-Kaders van Oldenzaalse pv

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap