Hertogpost en Notities winnen Verenigingsbladprijzen 2009

De jaarlijks toegekende Verenigingsbladprijzen van het maandblad Filatelie gaan dit jaar naar Hertogpost (een algemeen verenigingsblad, uitgegeven door de ‘s Hertogenbossche Filatelisten Vereniging) en naar Notities (het blad van de Nederlandse Academie voor Filatelie).

De prijzen werden op zaterdag 16 oktober 2010 uitgereikt door Cees van Balen Blanken, voorzitter van de Stichting Nederlandsch Maandblad voor Philatelie, de uitgever van het maandblad Filatelie, dat de toekenning van de Verenigingsbladprijzen organiseert.

De genoemde bladen voldeden naar het oordeel van de jury, bestaande uit Harry Trip, René Hillesum (voorzitter) en Kees van Nugteren, het beste aan de eisen die aan een eigentijds verenigingsorgaan mogen worden gesteld.

Behalve de Filatelie Verenigingsbladprijzen (bestaande uit twee cheques van € 250 elk) werden ook nog twee extra prijzen uitgereikt.

De prijs voor de beste auteur van een verenigingsblad ging naar Otto Koene, schrijver van de bijdrage ‘Machinestempels: vloek of zegen voor de filatelie?' in het blad De Postzak (nummer 206, juni 2009) van de Nederlandse vereniging voor Poststukken & Poststempelverzamelaars.

De prijs voor de beste chroniqueur van een artikelenreeks werd toegekend aan John Beenen, voor zijn bijdragen "De randen van de ruimtevaart" uit de Nieuwsbrief van de Ruimtevaart Filatelie Club Nederland.
De extra prijzen worden ter beschikking gesteld door TNT Post in Den Haag en Uitgeverij Davo in Deventer.

Uitgebreide informatie over de toekenning van de Filatelie Verenigingsbladprijzen is te vinden in het Juryrapport, dat u bijgesloten aantreft.

Bijlage:
kijk voor het complete juryrapport onder Downloads 

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Hertogpost en Notities winnen Verenigingsbladprijzen 2009

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap