Knolzegels op Faeroer

De postadministratie van de eilandengroep Faeröer, gelegen in de noordelijke Atlantische Oceaan, heeft 20 september jl. een tweetal zegels uitgegeven, waarop knolgewassen staan afgebeeld. Het gaat om zegels met afbeeldingen van aardappelen en koolrapen met een nominale waarde van respectievelijk 6 en 8 kr. 

Knolgewassen vormen een belangrijke voedselbron voor de ongeveer 50.000 bewoners van de eilanden. Knolgewassen als bijvoorbeeld koolraap waren al vele eeuwen geleden een hoofdbestanddeel van de maaltijd. In het midden van de negentiende eeuw zijn ook aardappelen op het menu verschenen. Hiervoor werden er wel aardappelen geteeld, maar dit was slechts op bescheiden schaal. Ook koolrabi en wortelen kwamen pas in een later stadium beschikbaar. Diefstal van de knolgroenten was tamelijk populair en toen de aardappelen beschikbaar waren, werden de knollen tussen de aardappelen geteeld om diefstal te voorkomen. Het aardappellof bedekte de knollen en deze werden dus minder zichtbaar voor de dieven.
Vandaag de dag eten de eilanders vrijwel dagelijks een portie aardappelen. Maar deze zijn hoofdzakelijk van overzeese oorsprong. De piepers van eigen teelt genieten echter de voorkeur omdat ze aanmerkelijk meer smaak hebben dan de aardappelen die in de winkel worden gekocht. Dat is althans de mening van vele Faeröers.

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Knolzegels op Faeroer

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap