TNT Postbezorgers in staking

TNT's postbezorgers voerden gisteren actie in plaats van post te bezorgen. De vakbonden hadden deze dag uitgeroepen tot landelijke actiedag uit protest tegen de duizenden gedwongen ontslagen die hen boven het hoofd hangen. Zo'n 8000 postbezorgers uit het hele land kwamen met volle bussen naar Den Haag voor een manifestatie bij het hoofdkantoor van TNT Post aan de Beatrixlaan. 

Door een reorganisatie bij TNT Post gaan 11.000 banen verloren en daarbij vallen 3.100 gedwongen ontslagen. De bonden willen dat TNT dat aantal terugdringt en het tempo van de reorganisatie terugschroeft.
De reorganisatie is volgens TNT Post nodig, omdat er minder post is. Bovendien heeft het bedrijf door de liberalisering van de postmarkt te maken met concurrentie door nieuwkomers als Sandd en Selekt Mail die veel goedkoper werken op basis van stuksloon ij plaats van een vast salaris. De laatste is dochter van Deutsche Post/DHL die volgens geruchten onder de kostprijs oneerlijk concurreert met de andere postbedrijven. Wil DP zo TNT overnemen voor een prikje? De tijd zal het leren. De bonden hebben de postbezorgers opgeroepen ook op 25 en 26 november te gaan staken en wellicht ook vlak voor de kerst plat te gaan.

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » TNT Postbezorgers in staking

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap