Verloving Britse prins bezegeld

De eerste zegels die in het kader van de verloving van de Britse prins William met zijn Catherine werden daags na de bekendmaking al aangekondigd. De postadministratie van het eiland Man heeft de primeur. Eind volgende week, om precies te zijn vrijdag 26 november, zal zij een velletje met een tweetal zegels op de markt brengen. Beide zegels hebben een nominale waarde van £ 1.50 en zijn voorzien van een portret van prins William van Wales. Op de rand van het velletje staan een aantal portretten van zowel de prins als zijn toekomstige gade afgebeeld. Het huwelijk zal in het voorjaar of in de zomer van 2011 worden voltrokken. 

William Arthur Philip Louis Mountbatten-Windsor, geboren in juni 1982, is de oudste zoon van prins Charles en prinses Diana. Hij is, na zijn vader, tweede in de lijn van troonopvolging. De toekomstige echtelieden hebben elkaar leren kennen tijdens hun studieperiode op de Universiteit van St. Andrews in het Schotse plaatse Fife. Tijdens een safarivakantie in Kenia hebben zij zich verloofd. Hierbij schoof William de verlovingsring van zijn overleden moeder Diana aan de vinger van ‘Kate' Middelton.
Het ligt voor de hand dat in de loop van de komende maanden nog vele landen de verloving en daarna het huwelijk als thema voor hun zegels zullen gebruiken. Of er ook nu weer sprake van hype zal zijn, zoals het geval was bij het huwelijk van Charles en Diana, moeten we nog maar afwachten.

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Verloving Britse prins bezegeld

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap