Wat is er toch met Van Dieten?

Een verwarrende advertentie in het maandblad van de firma Wonderdoos.nl over ‘Open-(Liquidatie)-Dagen' met een brief van de bank waar je een loep voor nodig hebt. Maar ook verontruste leden van verenigingen die melden dat er iets mis is bij het gerenommeerde veilinghuis Van Dieten dat de wonderdozen probeert te slijten. Er zou ruzie binnen de directie zijn en gedoe met uitbetalingen.

Het veilinghuis meldt zelf dat op 6 december 2010 de 620e veiling sinds 1892 georganiseerd wordt. "Niet een volledige veiling met 4 zittingen, maar een veiling met uitsluitend een zogenaamde zitting 1 (met inhoudelijk extra gedeelte zitting 2)" Daarin komen onder de hamer:.
-Dozen, waarin een gevarieerd aanbod van verzamelingen, restanten en avontuur
-Albums en insteekboeken van de Gehele Wereld, inclusief Nederland & Overzeese Rijksdelen en diverse Thematische verzamelingen
-Enveloppen met verzamelingen en restanten van de Gehele Wereld, inclusief Nederland & Overzeese Rijksdelen, Kavels met munten, literatuur en varia

Net als de advertentie is dit geen aankondiging die uitblinkt door helderheid.
Een zogenaamde zitting 1? Inhoudelijk extra gedeelte? Toen ik dacht het allemaal begrepen te hebben, kreeg ik een brief thuis waarin onder meer stond, dat de in het Maandblad aangekondigde liquidatieverkoop toch niet door zou gaan.
De januariveiling gaat ook niet door (‘Door de ingebruikname van nieuwe geavanceerde software'), in maart zal moeten blijken of er bij Van Dieten weer ouderwets mooi materiaal geveild wordt of dat men dozen blijft verschuiven.

 

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Wat is er toch met Van Dieten?

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap