Eerste astronaut met postzegel

De Amerikaanse astronaut en ruimtevaartpionier Alan Shepard prijkt op één van twee ruimtevaartpostzegels die de Amerikaanse Postdienst (USPS) volgend jaar zal uitbrengen. Shepard werd op 5 mei 1961 in zijn Mercury-capsule de eerste Amerikaan in de ruimte, en tot zijn eigen grote ongenoegen niet de eerste mens in de ruimte. Dat was een kleine maand daarvoor de Sovjetrus Joeri Gagarin geworden. Later was hij als gezagvoerder van Apollo-14 ook één van de twaalf enige mensen die op de Maan hebben gewandeld. Ter herdenking van zijn suborbitale vlucht vijftig jaar geleden brengt de USPS in 2011 een postzegel uit met daarop Shepard in zijn zilveren ruimtepak en zijn Mercury, evenals de lancering van de Redstone-raket. 

Parallel met de Shepard-zegel komt er ook één uit met de onbemande Amerikaanse Mercuriusverkenner Messenger die op 11 maart 2011 in een baan rondom de heetste planeet van ons zonnestelsel moet komen. Eerder waren er al postzegels omtrent de Mariner-10 die als eerste bij Mercurius kwam.

De laatste spacepostzegels in de VS dateren al van juli 2000 en verheerlijken de Amerikaanse verwezenlijkingen in de ruimte.

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Eerste astronaut met postzegel

Nieuw nummer
verscheen op 06-05-2020Filatelie - 6-5-2020
Laatste nummer
verscheen op 01-04-2020Filatelie - 1-4-2020

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap