TNT akkoord met vakbonden

Na lang overleg zijn TNT Post en Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak en BVPP het eens geworden over minder gedwongen ontslagen na de aangekondigde reorganisaties. Als gevolg hiervan vervallen 11.000 banen. Door natuurlijk verloop en vrijwillige uittreding zouden 4500 gedwongen ontslagen vallen. Dit wordt nu verminderd door 1700 banen bij de Pakketservice en Auto Unit. Daarnaast zal TNT Post bij de Auto Unit nog eens 200 banen proberen te behouden. Aan 300 medewerkers biedt het postbedrijf nog tijdelijk werkgelegenheid tot eind 2013.

De partijen zullen de inzet van TNT Mobility verder vergroten om nog eens 500 medewerkers minder in de WW te laten komen. Daarnaast proberen TNT Post en de vakbonden om medewerkers waarvan de baan vervalt, via een extern detacheringbedrijf, aan werk te helpen. Zij doen hiervoor een beroep op de overheid. Staatssecretaris Bleker heeft Ruud Vreeman opdracht gegeven de zaak grondig te onderzoeken, alvorens de postbedrijven te verplichten hun werknemers contracten aan te bieden. 

Afgelopen dinsdag werden de resultaten van het onlangs gehouden Arboned onderzoek naar onvrede op de werkvloer bij TNT Post bekend gemaakt. TNT Post neemt de signalen van onvrede onder haar medewerkers zeer serieus en werkt op dit moment aan een concreet verbeterplan. Hierover zijn afspraken gemaakt in het principeakkoord.

De vakbonden leggen het principeakkoord positief voor aan hun leden en zien af van verdere acties. De kerstkaarten zullen dus normaal op tijd worden bezorgd. Of de leden dan ook akkoord gaan met dit alles medio januari, valt overigens nog te bezien. Het vorige akkoord werd ook op die manier verworpen wat leidde tot deze stakingen.

 

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » TNT akkoord met vakbonden

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap