Duur retourtje Zwijndrecht

Afgelopen zondag 19 december vond onder besneeuwde omstandigheden de 44e veiling van René Hillesum Filatelie in Zwijndrecht plaats. Ondanks sneeuw, kou en gladheid werden er warme opbrengstprijzen genoteerd!

Voor een prijs, waarvoor de verzamelaar normaal een treinretourtje koopt naar een warme bestemming met een week hotel erbij, verwisselde in Zwijndrecht een simpele briefkaart van eigenaar.
Het betreft een Belgische briefkaart van 10c met aangehecht antwoorddeel die werd verzonden van Anvers (Station) (=Antwerpen) naar Yule Island, North Queensland, Australië via Thursday Island. en van Vayuaujae (met stempel Port Moresby/British New Guinea) retour gezonden naar Borgerhout-Antwerpen. Dit retourtje uit 1904 verwisselde voor € 693 van eigenaar! (inzet: € 140)

Een ander opmerkelijk stuk is een mogelijk nieuw -particulier- postwaardestuk (nog niet gemeld in de nieuwste Geuzendam). Mogelijk, want het is nog onderwerp van discussie. Het betreft namelijk een reclame briefomslag uit 1888 met opgeplakt zegel van 5c (met perfin), die werd verkocht voor 3 cent. Hiermee voldoet dit aan de huidige definitie van een postwaardestuk, maar het is natuurlijk even wennen dat het een opgeplakt zegel betreft! De liefhebbers wisten het echter te waarderen, en voor € 495 kreeg dit verre van fraaie poststuk een nieuwe eigenaar. (inzet € 150)

Voor de geïllustreerde (Kerst)postbladen van Nederlands Indië uit de collectie van Jan Hintzen was een warme belangstelling. Of het winterse weer en de naderende Kerst hier iets mee te maken hadden is de vraag. Een waar huzarenstukje was het fraaie postblad van het Huzaren Boreel, dat aan alle zijden bedrukt is. Dit kunstwerkje bracht € 320 op. (inzet € 200).

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Duur retourtje Zwijndrecht

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap