Mooi Almere en Eindhoven

De nieuwe serie Mooi Nederland start op 10 januari met Eindhoven en Almere. Later in het jaar volgen Apeldoorn, Breda, Enschede en een verzamelvel.

Mooi Nederland Eindhoven bestaat uit een fotopanorama van Eindhoven, de vijfde stad van Nederland. Elk vel bevat vijf identieke postzegels met de waardeaanduiding 1. Het beeld op iedere postzegel is opgebouwd uit drie steeds groter wordende cirkels, met daarin respectievelijk een landkaart, woontoren en luchtfoto. Over elke postzegel heen is een lijntekening geprojecteerd van het Van Abbemuseum in Eindhoven. Eindhoven is de stad van techniek en industrie, met DAF en Philips als illustere namen. Deze en andere bedrijven hebben - net zoals de instellingen voor hoger onderwijs en onderzoek - ook veel invloed gehad op de ontwikkeling van de stad.

Het postzegelvel Mooi Nederland Almere bestaat uit een fotopanorama van Almere, de grootste gemeente van de provincie Flevoland. Elk vel bevat vijf identieke postzegels met de waardeaanduiding 1. Het beeld op iedere postzegel is opgebouwd uit drie steeds groter wordende cirkels, met daarin respectievelijk een landkaart, woontoren en luchtfoto. Over elke postzegel heen is een lijntekening geprojecteerd van de nieuwe bibliotheek van Almere.
De eerste woningen in Almere werden in 1976 opgeleverd en als gemeente is de stad nog geen dertig jaar oud. Maar in die enkele decennia ontwikkelde Almere zich tot een van de tien grootste steden van Nederland, met nu 190.000 inwoners. Almere heeft de ambitie om de komende twintig jaar door te groeien tot de vijfde stad van Nederland, met een toekomstig aantal van 350.000 inwoners. Daarvoor is nog alle ruimte, zoals ook het postzegelvel Mooi Nederland Almere laat zien.

Naast een postzegelvel van zes postzegels op basis van zes verschillende postzegelontwerpen verschenen er een postzegelmapje en een eerstedagenvelop.

De serie Mooi Nederland 2011 is van de hand van grafisch vormgever Huug Schipper van Studio Tint.

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Mooi Almere en Eindhoven

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap