Sandd neemt Selektmail over

De tweede grote speler op de Nederlandse postmarkt Sandd neemt Selektmail over. Met andere woorden: Selektmail-eigenaar Deutsche Post gooit hiermee de handdoek in de ring.

Dat deze beslissing daags na het advies van oud-politicus Ruud Vreeman komt, lijkt toeval. Maar zeker is, dat zijn merkwaardige constructie om een fonds te stichten, waaruit de vaste contracten voor postbezorgers moet worden gefinancierd, van de baan is. Sandd, dat nog wacht op goedkeuring van de NMa, komt hiermee dichtbij haar doel om in 2012 zo'n 800 miljoen poststukken te bezorgen. Na overname en integratie van het netwerk van Selektmail komt de tweede grootste postbezorger op 700 miljoen poststukken per jaar. Het afgelopen jaar groeide Sandd met 7% en directeur Morssink verwacht dit en komend jaar met nog eens 10-15% te groeien. Hiermee kan het doel om in 2014 80% van de postbezorgers een vast contract aan te bieden, gemakkelijker worden gehaald.

Belangrijker is wellicht, dat het door Deutsche Post via Selektmail aangezwengelde bestellen van poststukken tegen dumpprijzen is afgelopen. De prijzen kunnen zo weer iets stijgen, waardoor de bedrijfsvoering gezonder wordt met naar verwachting € 60 miljoen meer jaarlijkse omzet voor TNT Post en Sandd.

En dat is ook goed voor de grootste postbezorger TNT Post. Deze deelde mede, dat het geen tegenbod overweegt op Selektmail. De beurskoers van TNT steeg gisteren met 3,4% na het overnamenieuws van Selektmail door Sandd.

 

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Sandd neemt Selektmail over

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap