Elizabeth blijft op VK-zegels

Het hoofd van de Britse vorstin Elizabeth II zal ook in de komende jaren op de Britse postzegels worden afgebeeld. Ook als de Britse Royal Mail in buitenlandse handen overgaat, zal deze traditie worden gehandhaafd.

Ondanks het ontbreken van een wettelijke verplichting hebben de Britse posterijen de afbeelding van de regerende monarch als sinds 1840 op de door hun uitgegeven zegels afgebeeld.
Volgens de verantwoordelijke minister voor postale zaken Ed Davey zou een eventuele buitenlandse koper "wel gek" zijn om de koningin van de zegels te verwijderen. Om toch zeker te zijn dat dit nooit het geval kan zijn is er nu een wet ingevoerd die het behoud van de afbeelding moet waarborgen.
Mr. Davey was er door zijn medewerkers op geattendeerd dat er nooit sprake is geweest van een wettelijke bescherming van de afbeelding op de zegels. Volgens hen zou er sprake zijn van "commerciële zelfmoord" als nieuwe eigenaren er toe zouden overgaan om het staatshoofd niet langer op de uit te geven zegels af te beelden.
Als potentiële buitenlandse kopers worden in Groot-Brittannië met name partijen in Duitsland en Nederland genoemd.

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Elizabeth blijft op VK-zegels

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap