Australische watersnoodzegels

Sinds gisteren zijn bij alle Australische postkantoren zegels beschikbaar, waarop afbeeldingen staan van de recente watersnood in grote gebieden van de oostelijke deelstaat Queensland.
De zegels, met een nominale waarde van A$ 0,60, worden verkocht per velletje van tien stuks. Dit velletje, met tweemaal vijf zelfklevende zegels, wordt verkocht voor A$ 8. Per verkocht velletje komt dus twee dollar ten bate van de slachtoffers in de overstroomde gebieden. Een gebied zo groot als Frankrijk en Duitsland tezamen is door de wateroverlast geteisterd.
Honderdduizenden inwoners zijn door de overstromingen getroffen en enkele tientallen hebben hierbij het leven gelaten. De infrastructuur in grote delen van het gebied is ernstig beschadigd en sommige dorpen zijn onbereikbaar geworden. Ook zijn oogsten van diverse producten totaal vernietigd. De totale schade wordt geraamd op A$ 3-5 miljard (€ 3,5 miljard).
De vijf zegels hebben alle afbeeldingen van de watersnood. In eerste instantie zal een hoeveelheid van 250.000 velletje worden gedrukt. Maar indien de vraag groter blijkt te zijn, dan zal een extra hoeveelheid worden bijgedrukt.
Postbedrijf Australian Post heeft een eerste donatie gedaan. Directeur Ahmed Famour overhandigde afgelopen dinsdag een cheque van $ 100.000 aan Anna Bligh, de premier van Queensland.

 

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Australische watersnoodzegels

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap