150 jaar Italiaanse eenwording

Vandaag 17 maart is het precies 150 jaar geleden, dat de Proclamatie van de eenwording van Italië werd uitgeroepen. Hiermee werd tevens het huidige parlementaire systeem aangenomen ingevoerd. Poste Italia geeft voor deze gelegenheid een zegelvelletje van € 0,60 en drie speciale stempels uit in een oplage van twee miljoen stuks.

Het velletje met een postzegel toont enkele details van het interieur van het klassieke Parlementaire Huis van Afgevaardigden in Rome boven, een detail van het schilderij "De fries voor de Kamer van Afgevaardigden" gewijd aan de geschiedenis van het Italiaanse volk door Giulio Aristide Sartorio en daaronder een vooruitzicht van een halve cirkel bankjes, ontworpen door art nouveau architect Ernesto Basile. Boven rechts en links onderaan zijn respectievelijk logo's zichtbaar van de 150e verjaardag van de eenwording van Italië en de Italiaanse Post.

De stempels tonen de gevels van het Huis van Afgevaardigden in Rome, gebouwd in de zeventiende eeuw door Gian Lorenzo Bernini, de huidige zetel van het Italiaanse parlement en van het Palazzo Carignano in Turijn, door Guarino Guarini van de zeventiende eeuw en de thuisbasis van de eerste Italiaanse parlement . De stempels zijn ingesloten in het speciale pakket, vergelijkbaar met de postbox. Meer info: http://e-filatelia.poste.it/?lingua=english

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » 150 jaar Italiaanse eenwording

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap