Pompebledzegels uut Fryslan

Drie Friese particuliere postbedrijven FRL Post Leeuwarden, Meren Post Sneek en Regio Post Kollum geven onder de naam Postgroep Fryslân hun samenwerking meer vorm. Om dit te accentueren geven zij gezamenlijk unieke pompeblêdzegels uit met een waarde van € 0,33. Op een velletje zijn tien zegels afgebeeld. Het bijzondere is dat de zegels de vorm hebben van een pompeblêd.

Binnenkort zijn in bijna alle steden en dorpen in Fryslân deze zegels verkrijgbaar, maar ook bij de genoemde postbedrijven. Poststukken, geplakt met deze zegels kunnen alleen worden bezorgd in Fryslân, moeten niet in de TNT postbussen worden gedeponeerd maar in de speciale postbakken van de drie postbedrijven. Al bijna twintig jaar zijn de drie postbedrijven, die tevens bezorgen voor het landelijke postbedrijf Sandd, op de markt en zijn gezamenlijk goed voor het bezorgen van bijna een miljoen poststukken per week in Fryslân, bezorgd door meer dan 750 bezorgers.

Op 22 en 23 maart zullen de drie postbedrijven zich o.a. met de nieuwe zegels presenteren op de Bedrijven Contactdagen in Leeuwarden. Op deze beurs kan iedereen uit Fryslân kosteloos zichzelf een envelop, met daarop de pompeblêdzegel, toesturen.

 

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Pompebledzegels uut Fryslan

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap