Chinees recordvelletje

In de afgelopen dagen brak een blok van vier Chinese zegels een wereldrecord voor de hoogste veilingopbrengst (het bedrag is helaas niet vrijgegeven) voor een Chinese zegel - voortzetting van de trend voor de escalatie van de prijzen in de Aziatische postzegelmarkt. Welvarende Chinezen zijn op zoek naar veilige manieren om hun geld te investeren.

Het blok bestaat uit een set van vier stempels van de Culturele Revolutie, met een zogenaamde ontwerp 'Mao uit 1968 Inschrijving aan de Japanse werknemer Friend '.

In 1962 ontving Mao Zedong een delegatie van de Japanse 'Worker Activisten in Studie', voorstander van de communistische idealen belichaamd door Mao's China. 'Ter ere van deze, en als een boodschap aan andere Japanse burgers sympathie voor het communisme', schreef Mao en bracht een 'belangrijke inscriptie voor Japanse Worker Friends'. Zij verklaarde:
"De Japanse revolutie zal ongetwijfeld zegevieren, op voorwaarde dat de universele waarheid van de marxisten-leninisten echt wordt geïntegreerd met die van de Japanse revolutie. Geschreven voor onze vrienden van de Japanse werknemers, in overeenstemming met het verzoek van de vrienden op de Japanse delegatie in China Worker Activisten in studie ".Op de zesde verjaardag van de uitgifte, heeft de Chinese regering ervoor gekozen om opdracht te geven voor een speciale postzegel met de beeltenis van de inscriptie tegen een rode achtergrond. "
Echter, de Japanse regering maakte bezwaar tegen deze zegels en beweerde dat het burgers kan aanzetten tot revolutionaire ideeën. Velen waren er niet van overtuigd, dat Mao rekening zou houden met de gevoelens van de Japanse overheid. Hoe dan ook, de zegel werd ingetrokken vóór de officiële uitgifte.

Maar het postkantoor in een noordelijke Chinese provincie was begonnen met de verkoop van het velletje voorafgaand aan de officiële uitgiftedatum en vóór de annulering wat betekende dat een handvol werden verkocht - het aantal is klein en een van de zeldzaamste en meest gewaardeerde postzegels van China.
Een tijdje geleden dook een velletje op, dat vrijwel meteen werd verkocht aan een verzamelaar - voor een lage prijs.

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Chinees recordvelletje

Nieuw nummer
verscheen op 06-05-2020Filatelie - 6-5-2020
Laatste nummer
verscheen op 01-04-2020Filatelie - 1-4-2020

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap