Mooi Nederland Breda uit

Het is zover. Na de start in 2005 is vanaf 11 april de uitgifte uit de serie Mooi Nederland is vanaf vandaag het zegelvelletje van Breda op de plaatselijke postagentschappen te koop voor € 4,60.

Hoe komt zo'n postzegelvelletje tot stand? TNT Post geeft een ontwerpbureau de opdracht hiertoe. Voor de velletjes van dit jaar waren de plaatsen Almere, Enschede, Apeldoorn, Eindhoven en Breda aangewezen. Het bureau in kwestie, Studio Tint uit Den Haag, kreeg hiervoor de opdracht. Ontwerper Huug Schipper van dit bureau kreeg deze taak en nam als basis, "de Rode Draad", van de velletjes de bekende kaarten - Groeten uit Breda - en natuurlijk ook die van de andere plaatsen.
Zoals wellicht bekend zijn op deze kaarten een aantal hoogtepunten van de betreffende plaats te zien, zo dus ook op het velletje. Op die van Breda springt er niet alleen de Grote Kerk (centraal op de zegel) eruit, maar ook het Chassé-theater en het Chassé park, de Grote Markt, het paviljoen in het stadspark Valkenberg, de Havermarkt en het ‘vuurtorentje' van Aldo Rossi in de Singel ter hoogte van het stadspark.
Cultuur is in alle plaatsen vertegenwoordigd, Breda met het theater, Almere met de bibliotheek, Apeldoorn met het museum Het Loo, Eindhoven met het "van Abbe" museum en Enschede met het muziektheater. Op alle velletjes dezelfde informatie; aantal inwoners en geografische grootte, waarvan het cultuur onderwerp op grootte wordt vermeld.

 

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Mooi Nederland Breda uit

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap