Boekje over Amstel Gold Race

Op 13 april namen legendarische Nederlandse winnaars van de Amstel Gold Race het speciale postzegelboekje in ontvangst van TNT Post tijdens een feestelijke presentatie in het Amstel Gold Experience in Valkenburg aan de Geul. Renners als Arie den Hartog die deze enige internationale klassieker in Nederland in 1967 won en Frans Maassen die in 1991 won, gingen samen met organisator en oud-renner Leo van Vliet op de foto.

Het nieuwste boekje in de serie Nederlandse Wielersuccessen bevat twaalf postzegels van de Nederlandse winnaars Arie den Hartog, Harrie Steevens, Gerrie Knetemann, Jan Raas, Jacques Hanegraaf, Steven Rooks, Joop Zoetemelk, Jelle Nijdam, Adrie van der Poel, Frans Maassen, Michael Boogerd en Erik Dekker.

Dezelfde ontwerper Excello Vormgevingsbureau als die van de Tour de France postzegelboekjes 2010 was hiervoor verantwoordelijk. Een gedeelte van de opbrengst gaat weer naar de Stichting Nationaal Wielermuseum. Het boekje kost € 9,95 is verkrijgbaar bij de Collect Club in Groningen en de plaatselijke verkooppunten.

De eendaagse Amstel Gold Race toerversie start morgen zaterdag 16 april en de wedstrijdversie, waar tal van bekende renners aan de start zullen verschijnen, wordt overmorgen zondag 17 april verreden.

 

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Boekje over Amstel Gold Race

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap