Spijkerman koninklijk onderscheiden

Afgelopen zondag 1 mei is onze redacteur Jacques Spijkerman in huiselijke kring na terugkeer van zijn vakantie in Turkije alsnog koninklijk onderscheiden tot lid van de Orde van Oranje Nassau door burgemeester Pauline Krikke van Arnhem. 

Omringd door zijn vrienden van Po&Po, Novioposta en de Nederlandse Academie voor Filatelie ontving Jacques de versierselen. Burgemeester Krikke ging daarna uitgebreid in op de regels en gewoontes omtrent het dragen van de onderscheiding.
Jacques is erg gelukkig met het lidmaatschap van de Orde van Oranje Nassau. Hij dankte zijn vrouw Truus die zijn hobby graag ondersteunt en de personen die verantwoordelijk waren voor deze voordracht, waaronder uw hoofdredacteur.

Jacques is al meer dan twintig jaar de vaste samensteller van de rubriek Postwaardestukken in ons maandblad Filatelie. Zijn belang voor het blad zit ‘m vooral in het feit, dat hij een continue stroom van specialistische informatie heeft weten te kanaliseren en deze via zijn rubriek aan vele tienduizenden verzamelaars ter beschikking heeft gesteld. Niet iedereen verzamelt postwaardestukken gespecialiseerd, uiteraard, maar niet zelden worden briefkaarten, antwoordcoupons en andere postaal materiaal dat niet onder de noemer ‘postzegel' valt als ‘bijvangst' bij een normale postzegelverzameling beschouwd, zodat velen er toch belangstelling voor hebben. Ook van belang is dat het werk dat Jacques voor Filatelie heeft gedaan - en nog doet - volkomen pro deo wordt verricht. Het zal hem heel veel vrije tijd hebben gekost (en dat zal nog steeds wel zo zijn).

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Spijkerman koninklijk onderscheiden

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap