Bijzondere botanische zegels

Wat begon als een try-out lijkt nu een passie te worden. Inmiddels verscheen onlangs een tweede zegel van het tekst- en pr bureau Het Schrijflokaal. Toen eigenaar Leslie Leijenhorst vorig jaar als speciale gast was uitgenodigd voor het 175-jarig bestaan van de Wakefield and North of England Tulip Society in het Middenengelse dorpje Horbury raakte hij in de ban van de al die schitterende gevlamde English Florists' Tulips. Een bijzonder beeld trof hem van zes bont gekleurde en gevlamde tulpen die wij beter kennen als Rembrandtulpen, hoewel niet exact hetzelfde. Van boven bekeken. Verschillende kleuren, diverse stampers, afwisselende bodemkleuren van de binnenzijde van de tulp . Een waar kunstwerkje. Ze stonden zo pal tegen elkaar omdat elke individuele bloem in een bruin bierflesje stond. Hij besloot er een postzegel van te maken. Het verhoogt de attentiewaarde van de poststukken.

Leijenhorst werd prompt benaderd door verschillende filatelisten. Of ze velletjes konden kopen. En ze vroegen hem vooral ook hen te informeren wanneer er weer een uitkwam. Hij voegde het woord bij de daad. Een postzegel als verzamelobject en als marketinginstrument. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het Sneeuwklokjesfeest op vastenplantenkwekerij De Boschhoeve in de bossen bij Wolfheze, afgelopen februari, besloot hij opnieuw een zegel te maken. De eerste uit een reeks; voorlopig een serie van vier. Indien mogelijk elk kwartaal een. De postzegels worden telkens in oplage van maximaal 1000 geproduceerd, en zijn niet elders verkrijgbaar.

Eind april verscheen de tweede postzegel met een historische tazetta-narcis, 'Laurens Koster' (geregistreerd in 1906) en favoriet van de tuinbazen op Paleis Het Loo. Deze soort wordt niet of nauwelijks meer commercieel gekweekt.

Liefhebbers van deze botanische zegels kunnen zich melden op info@hetschrijflokaal.nl en zullen dan automatisch een bericht krijgen als er een nieuwe zegel uit is. Meer info op www.hetschrijflokaal.nl .
De bestellers krijgen er een luxe dubbele wenskaart met enveloppe en anekdote op de achterzijde t.w.v. 1,95 EUR bij. Ook deze kaarten tonen oude niet meer commercieel gekweekte voorjaarsbolgewassen, veelal uit de collectie van de Hortus Bulborum in Limmen, de schatkamer van historische bolgewassen. Zo wordt het velletje van de Laurens Koster-narcis vergezeld door een kaart met hetzelfde motief. Zo lang de voorraad strekt.

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Bijzondere botanische zegels

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap