Kruidige Maleisische zegels

De Oosterse keuken kent vele variëteiten. Voor de vele liefhebbers van dit type eten is het oostelijke deel van Azië een waar culinair paradijs. Niet alleen in landen als bijvoorbeeld Indonesië, China, Thailand en Vietnam zijn zeker smaakmakers op dit gebied. Ook in Maleisië kent zeker een smaakmakende traditie voor wat betreft lekkernijen die niet zijn te versmaden. Ook hier kan men genieten van een grote hoeveelheid gerechten die de smaakpapillen beroeren. In dit land zijn de invloeden van vele oosterse landen merkbaar in de bereiding van de gerechten. Denk bijvoorbeeld maar aan bekende gerechten als saté, gado gado en nasi. Maar ook de minder bekende schotels als nasi goreng istimewa, laksa (oorspronkelijk afkomstig uit India) en loh vak, de specialiteit van Penang. De Chinese invloed in de Maleisische keuken is duidelijk merkbaar in het gerecht Bah kut teh. Dit populaire ontbijtgerecht van varkenskrabbetjes wordt bereid met Chinese kruiden en knoflook en aangemaakt met sojasaus.
De posterijen van Maleisië hebben eind maart een aantrekkelijke serie uitgebracht waarin kruiden de hoofdrol spelen.

Deze smaakmakers zijn afgebeeld op een serie van 15 zegels. Losse zegels zijn er van 60, 90 sen en RM 1.-. Bovendien is er een postzegelboekje met tien zegels van 60 sen en een velletje met een tweetal zegels van RM 1.-. De afgebeelde specerijen zijn: kaneel, steranijs en kardamon. Op de zegels in het boekje - die een verticaal doorlopende beeld hebben - staan venkelzaad, geelwortel, chilipeper, koriander en witte peper. Op de zegels van het velletje staat tweemaal een assortiment specerijen.

Meer info op www.pos.com.my/pos/personal/stamp.aspx


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Kruidige Maleisische zegels

Nieuw nummer
verscheen op 01-11-2018Filatelie - 1-11-2018
Laatste nummer
verscheen op 04-10-2018Filatelie - 4-10-2018

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap