Australische marine 100 jaar

Met twee samenhangende zegels schenkt Australia Post aandacht aan het honderdjarige bestaan van de Royal Australian Navy. Op 14 juni zijn de zegels met een frankeerwaarde van 60 c. in de verkoop gegaan.
De zegels tonen afbeeldingen van een schip. De historie van de marine wordt in beeld gebracht door het slagkruiser HMAS ‘Australia' (I). Dit oorlogsschip werd in 1913 in gebruik genomen als het vlaggenschip van de Australische marine. In de Eerste Wereldoorlog nam het schip deel aan acties in Europese wateren. Na haar actieve periode diende de ‘Australia' als opleidingsschip. Tien jaar later werd het schip buiten dienst gesteld en in 1924 werd het gesloopt. Op het zegel van de Australia staat ook een portret van zeeman Frederick Mills. Hij diende als jonge matroos op het schip tijdens de Europese acties.

Het fregat HMAS ‘Sydney' (IV) met een portret van communicatiespecialiste Rebecca Florence staan afgebeeld op het tweede zegel. In de lucht zien we nog een SeaHawk-helikopter. Op beide zegels staat het embleem van de Australische marine.
De zegels worden uitgegeven in een velletje van tien stuks. Ook is er een postzegelboekje beschikbaar met twintig zegels. Een eerstedagenvelop en maximumkaarten completeren de uitgifte.


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Australische marine 100 jaar

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap