30 zegels Olympics 2012

De komende Olympische Spelen in Londen zijn door de Britse Royal Mail aanleiding geweest om drie series in blokken van elk tien zegels in het uitgifteprogramma op te nemen. De eerste serie verscheen op 22 oktober 2009, de tweede editie op 27 juni 2010 en eind deze maand komt de laatste serie.

In totaal dertig zegels met ieder een Olympische sport erop. Ook aan de paralympische sporters is gedacht. Alle zegels hebben ‘1st'  als nominale waarde. De sporten die aan de orde komen zijn - in volgorde van uitgifte - kanoslalom, boogschieten, hardlopen, duiken, werpsport boccia (paralympisch), judo, ruitersport, badminton, gewichtheffen, basketbal, roeien (paralympisch), schieten, moderne pentatlon, taekwondo, fietsen, tafeltennis (paralympisch), hockey, voetbal, goalbal (paralympisch), boksen, zeilen (paralympisch), hoogspringen, volleybal, rolstoelrugby (paralympisch, worstelen, rolstoeltennis (paralympisch), schermen, gymnastiek, triatlon en handbal.

Dertig zegels voor de dertigste Olympische Spelen, reden voor de postorganisatie om een vel samen te stellen van alle dertig zegels. De volgorde hiervan in het vel is verschillende van de volgorde zoals de zegels zijn uitgegeven. Op de rand van het vel is een impressie afgebeeld van het Olympisch stadion. Voor de prijs van £ 18.80 is het vel verkrijgbaar bij Royal Mail. Meer info: www.royalmail.com/portal/rm


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » 30 zegels Olympics 2012

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap