Wim van der Bijl spoorloos

De bekende Utrechtse postzegelhandelaar Wim van der Bijl wordt sinds twee weken vermist in Noord-Korea. Hij zou op 30 juli weer naar Nederland terugkeren, maar is hier niet aangekomen. ‘Sindsdien ontbreekt elk spoor', aldus compagnon Ronald de Groen. Van der Bijl ging op 19 juli naar het communistische Noord-Korea op zakenreis voor bijzondere postzegels en kunst.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken probeert via diverse kanalen over deze vermissing meer te weten te komen. De Nederlandse ambassade in Seoul (Zuid-Korea) en de Noord-Koreaanse ambassade zijn hierbij ingeschakeld. Of de Nederlandse ambassadeur in Seoul naar Noord-Korea afgereisd is of dat van plan is, kon een woordvoerder van het ministerie vandaag niet zeggen. Het lijkt haast onmogelijk om in het gesloten communistische land te verdwijnen, omdat buitenlanders er nooit op pad gestuurd worden zonder overheidsgids.

Dat hij al twee weken niets van zich heeft laten horen, kan heel goed aan het moeizame telefoonverkeer liggen vanuit Noord-Korea. ‘En bij binnenkomst moeten alle westerse buitenlanders hun mobieltje inleveren', aldus een expert. Er zijn de afgelopen tijd veel overstromingen in Noord-Korea geweest. Misschien zit hij ergens vast, wordt verondersteld. 


Bronnen: Trouw, De Telegraaf, Nu.nl

Foto: Nadine Maas


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Wim van der Bijl spoorloos

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap