Goud is goed voor zegel

Britse winnaars van een gouden medaille op de Olympische Spelen 2012 in Londen krijgen een extra waardering in de vorm van een postzegel. Royal Mail heeft dit onlangs in een persbericht kenbaar gemaakt.

Dit bijzondere eerbetoon voor de winnende sportlieden is niet alleen van toepassing op individuele sporters. Ook teams die met goud worden beloond zullen met een zegel worden geëerd.
Het is niet voor het eerst, dat winnaars afkomstig uit het gastland van de Spelen op zegels worden afgebeeld. Australië, organisator van de Spelen in 2000, eerde op deze manier als eerste z'n gouden sportlieden. Een initiatief, dat gevolgd werd door Griekenland en China in respectievelijk 2004 en 2008. Voor wat betreft de Winterspelen was het Canada dat in 2010 de eerste op eigen bodem behaalde medaille met een zegel gestalte gaf.
Als de Britse resultaten bij de voorgaande Spelen als maatstaf worden genomen kunnen de filatelisten een aardige hoeveelheid zegels tegemoet zien. In 2008 was de Britse ploeg in Beijng namelijk goed voor 19 gouden medailles.
In de aanloop naar ‘Olympics 2012' heeft Royal Mail al flink uitgepakt. In totaal zijn reeds 30 zegels verschenen. Onlangs werd daar nog een gecombineerd vel van deze zegels aan toegevoegd.

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Goud is goed voor zegel

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap