Internationaal Jaar van 't Bos

De Verenigde Naties hebben 2011 uitgeroepen tot het Jaar van de Bossen. Een van de doelstellingen hiervan is het vergroten van het publieke bewustzijn voor het belang van gezonde bossen. Ook aandacht voor de manieren waarop de bossen kunnen worden beschermd en gezond gehouden waren voor de VN een belangrijke beweegreden om deze internationale actie gestalte te geven.

Filatelistisch gezien hebben vele landen hierop ingehaakt. Zo hebben de gezamenlijke postadministraties die Europa-zegels uitgeven het thema dit jaar voor hun zegels gekozen. Op velerlei manieren is hieraan invulling gegeven. Bomen en bossen in velerlei gedaanten sierden de zegels.
Maar ook vele ander landen hebben het thema omarmd.
Zo ook bijvoorbeeld Noord-Korea en Colombia die ieder op hun eigen manier het motief in beeld hebben gebracht.
Colombia bracht op 31 augustus jl. een zegel uit met daarop de nationale boom van het land de Tabebuia chrysanta. Een boom die uitsluitend inheems is in diverse Zuid-Amerikaanse landen. De rand van het blokje geeft een beeld van het regenwoud in het Amazone-gebied.
De Noord-Koreaanse posterijen (Korea Stamp Corporation) hebben het thema op geheel eigen wijze in beeld gebracht. Op het begin augustus uitgegeven blokje zien we thee kinderen bij een jonge boom. De rand van het blokje wordt opgeluisterd met bomen, bloemen, paddenstoelen en verschillende dieren.

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Internationaal Jaar van 't Bos

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap