Onderwater bij Cocos eilanden

De afwisselende en kleurrijke onderwaterwereld is voor vele landen een inspiratiebron voor het uitgeven van postzegels. Zo ook voor de Cocos (Keeling) Eilanden. Het gebied, dat bestuurlijk behoort bij Australië, komt deze week met een serie aantrekkelijke zegels die het leven in het gebied met vele koraalsoorten in beeld brengt. Australian Post, verantwoordelijk voor de uitgifte van de zegels, heeft een velletje samengesteld met twintig zegels van 60 c. waarop de onderwaterwereld van de eilandengroep aantrekkelijk in beeld wordt gebracht. De uitgifte wordt gecompleteerd met een velletje met negen zegels dat in samenhang met bijbehorende maximumkaarten wordt verkocht.
Op deze zegels staan afgebeeld: zeekomkommer (Thelenota ananas), koraal (Meliyhaea sp.), zeekomkommer (Thelenota ananas), anemoonvis (Amphiprion perideraion), kerstboomworm (Spirobranchus sp.), koraal (Fungia sp.), doopvontschelp (Tridacna maxima) en koraal (Sinularia sp.), koraalduivel (Pterois antennata), vijlvis (Aluterus scriptus), straalvinvis (Pterocaesio tile), koraal (Milthaea sp.), zeeslak (Phyllidia cf. varicosa), anemoonvis (Amphiprion perideraion), kerstboomworm (Spirobranchus sp.), koraalklimvis (Paracirrhites forsteri), koraal (Echinopora lamellosa), garnaal (Rhynchocinetes durbanensis), zeeanemoon (Heteractis magnifica), koraal (Platygyra sinensis), zeester (Acanthaster planci).
De Cocos (Keeling) Eilanden bestaan uit twee atollen gelegen in de Indische Oceaan tussen Australië en Sri Lanka. De eilanden werden in 1609 ontdekt door de Brit William Keeling. Er wonen ongeveer 650 mensen die vooral van Maleisische afkomst zijn.


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Onderwater bij Cocos eilanden

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap