Wij surften.. Stamps Magazine

Niet alleen ons eigen maanblad heeft een fraaie website. Ook veel van onze buitenlandse collega's zijn actief op internet. Sommige functioneren puur als een online portaal om reclame te maken voor een blad, andere bieden regelmatig verse artikelen. Ik wil een aantal van deze voorstellen, en begin met het Engels blad Stamps Magazine.

Stamps Magazine is een van de ‘glossies' die maandelijks in het Verenigd Koninkrijk verschijnen. De website www.stampmagazine.co.uk biedt een keur aan informatie. In de eerste plaats veel nieuwtjes over de nieuwste Engelse uitgiften. Deze worden afgebeeld en besproken, waarbij een sterrenoordeel wordt gegeven met betrekking tot "Commemorative Worth", "Quality of Design" en "Wow factor". Dit gebeurt op die typisch Engelse toon die we ook kennen van tv-programma's als Top Gear: www.stampmagazine.co.uk/news/article.asp?a=7828

Naast nieuwtjes (lokaal en wereldwijd, regelmatig bijgewerkt) is er ook een forum, dat helaas zoals veel internet fora maar door een kleine groep echt wordt gebruikt. Onder ‘Features' een paar korte artikelen die zowel beginnende- als gevorderde verzamelaars aanspreken. Alle artikelen gaan vergezeld van afbeeldingen van een goede kwaliteit.

Voor leden van het blad is het mogelijk de oude nummers digitaal te bekijken. Bovendien zijn er speciale prijsvragen voor leden. Minpuntje is de "shop", welke hyperlinkt naar een commerciële website, waarbij het keuzemenu van de originele website verdwijnt.

Edwin Muller

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Wij surften.. Stamps Magazine

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap