Met Vasari de lucht in

De postdienst van het Vaticaan komt deze maand, naast een drietal zegelemissies en een viertal gefrankeerde prentbriefkaarten ook met een luchtpostbrief. Op de brief het zelfportret van schilder, architect en kunsthistoricus Giorgio Vasari die 500 jaar geleden werd geboren. De op de brief afgedrukte zegel heeft een waarde van € 2 en toont een detail van zijn beroemde fresco ‘De Slag bij Lepanto' uit het Vaticaans Museum.
Vasari (1511-1574) werd geboren in Arezzo en ontwikkelde zich tijdens zijn leven tot een vooraanstaand schilder en architect uit de Italiaanse Renaissance. Ook schreef hij vele biografieën van Italiaanse kunstenaars. Zij schilderstijl is sterk beïnvloed door Michelangelo met wie hij bevriend was.
Tot zijn belangrijkste schilderwerken behoren de fresco's in het Palazzo Vecchio in Florence. Hieraan werkte hij van 1555 tot 1572.
Ook op het gebied van de architectuur was Vasari bijzonder actief. Hij aanvaardde opdrachten van zowel kerkelijke als burgerlijke overheden. Zo ontwierp hij bijvoorbeeld, in opdracht van Hertog Cosimo I, een passage van het hertogelijk paleis naar het overheidspaleis Palazzo Vecchio. Deze bovengrondse passage is nu bekend als de Vasari Corridor.

 

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Met Vasari de lucht in

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap