Zuid-Georgie eert Frank Wild

Zuid-Georgië en de Zuidelijke Sandwicheilanden, een overzees gebiedsdeel dat valt onder de soevereiniteit van het Verenigd Koninkrijk, komt in november a.s. met acht aantrekkelijke zegels, waarop de poolreiziger Frank Wild centraal staat. De eilandengroep in de zuidelijke Atlantische Oceaan eert hiermee John Robert Francis Wild, een van de meest heroïsche poolreizigers van zijn tijd. Hij nam deel aan vijf expedities onder leiding van Robert Falcon Scott, Sir Ernest Shackleton en Sir Douglas Mawson. Hij was de enige poolreiziger die zes winters op het poolijs heeft doorgebracht. Hij ontving diverse onderscheidingen voor zijn moedige inzet. 

Na de Eerste Wereldoorlog verhuisde de in 1873 geboren Brit naar Zuid-Afrika. Hier startte hij een katoenplantage maar dit mislukte en ook zijn huwelijk liep op de klippen. Om het hoofd boven water houden had hij vele baantjes en in 1931 trouwde hij met Trixie Rowbotham. Acht jaar later overleed hij onverwacht aan een longonsteking in het plaatsje Klerksdorp.
Zijn stoffelijke resten zijn lange tijd onvindbaar gebleven. Na een speurtocht van zeven jaar vond zijn biografe de as in Johannesburg. In november zal deze as worden bijgezet in een graf in Grytviken op Zuid-Georgië. Hier ligt ook zijn grote voorbeeld Ernst Shackleton begraven.

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Zuid-Georgie eert Frank Wild

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap