Golden Earring 'radart' via app

In het Historisch Museum van Den Haag presenteerde PostNL de eerste postzegel met muziek. Deze werd uitgegeven ter ere van het 50-jarige jubileum van de Nederlandse band Golden Earring. Als een smartphone met een speciale app tegen opgehouden met de muziekzegel wordt gehouden wordt Golden Earring's "Radar Love" afgespeeld. Deze zegel is de eerste in een reeks van muziek postzegels met echt geluid Hiermee worden de grootste popalbums ooit uitgebracht in Nederland gememoreerd. PostNL is de eerste in de wereld met dit concept. Bandlid en medeoprichter Rinus Gerritsen ingestemd met het eerste postzegelvel uit PostNL commercieel directeur Ger Jacobs.

Moontan is internationaal gezien Golden Earring's meest succesvolle album uit 1974. PostNL selecteerde Moontan als onderwerp van de eerste postzegel in deze serie. De serie is mede mogelijk gemaakt dankzij de medewerking van diverse platenmaatschappijen. Elke zegel in de serie is voorzien van een andere beroemde Nederlandse pop album, zoals "Groeten uit Grollo" van wijlen Cuby & the Blizzards en "Niemand in de in de stad" door De Dijk. Elke zegel heeft een lied van de gemarkeerde album dat kan worden "gespeeld" op een smartphone met een speciale app of audio-pen. De app kan worden gedownload op www.postnl.nl/apps .

Het Moontan postzegelvel wordt geleverd met een gratis beschermhoes en is verkrijgbaar op PostNL in-shop postkantoren, Bruna winkels, via www.collectclub.nl en via www.postnl.nl/popalbum . De postzegels zijn onbeperkt geldig.

De expositie over 50 jaar Golden Earring in het Haags Historisch Museum duurt nog tot februari 2012.


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Golden Earring 'radart' via app

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap