Postex 2011 van start

Postex 2011 gaat los in de Apeldoornse Americalhal op 14, 15 en 16 oktober. Met deelname van jubilerende verenigingen, Jeugdfilatelie, 45 NVPH-handelarenstands, semihandelaren, NVPV-stand met een dubbeltjeshoek, PostNL, de Dag van de Postzegel, promotiestands van gespecialiseerde filatelistenverenigingen, promotietentoonstelling, creatief met postzegels, ruime aandacht voor niet-filatelisten, filatelistische software, postzegelberg en gratis taxaties van verzamelingen en losse postzegels en nog veel meer. 

Zoals gebruikelijk zal uw maandblad Filatelie en website www.defilatelie.nl  met een eigen stand op de beursvloer aanwezig zijn met speciale beursaanbiedingen.

Vele postzegelverzamelaars kennen dit medium van internet en bezoeken de sitewww.postzegelblog.nl regelmatig. Tijdens Postex wordt u wegwijs gemaakt in de mogelijkheden die het postzegelblog biedt.

Tijdens Postex is de envelop, uitgegeven ter gelegenheid van de Dag van de Postzegel 2011 verkrijgbaar, alsmede exemplaren uit voorgaande jaren.De officiële opening van Postex 2011 vindt plaats op vrijdag 14 oktober om 11 uur. Tijdens de opening wordt het emissieprogramma van het eerste halfjaar 2012 bekend gemaakt.

Postzegelverening Griekenland bestaat 45 jaar en viert 150 jaar Griekse postzegels;
Nederlandse Vereniging van Aero-Philatelisten "De Vliegende Hollander bestaat 75 jaar en houdt de 50e Dag van de Aerofilatelie;
VN-VE Filatelie viert 50-jarig bestaan VN-filatelie;
Landelijke Vereniging van Aantekenstrookjesverzamelaars (LVVA) bestaat 25 jaar.

Deze verenigingen zijn aanwezig met een eigen tentoonstelling, zoals:
Culturele Hoofdsteden van Europa, Hommage aan Mr. J.M.A.H. (Jozef) Luns,
Slag om Arnhem, Concordevluchten, Postgeschiedenis GHK.

Voor de jeugd t/m 17 jaar is er een Postex jeugdhoek. Deze Postex jeugdhoek is dit jaar verder uitgebreid. Je kunt er informatie krijgen over het verzamelen van postzegels, spellencircuit, zoeken in de postzegelberg naar postzegels die je nog niet hebt en meedoen aan de veiling. Als je even moe bent, kun je rustig genieten van een film. Verdere activiteiten zijn videopresentaties, tombola, schminken, een clown en nog veel meer. De mensen van Jeugdfilatelie Nederland (JFN) zijn aanwezig met de postzegelhoek, computers en andere activiteiten.

Dit jaar is een groot aantal verzamelingen te zien van individuele deelnemers. Ook hier zijn bijzondere collecties te zien, zoals
Van los blad tot gebonden boek, Carnaval: Méér dan drie dwaze dagen, Rekentuig, Sinterklaas en de jeugd, Van epos tot opus.

Deze gespecialiseerde verenigingen hebben een uitgebreide promotiestand:

Studiegroep Zwitserland
Studiegroep Velrandbijzonderheden
Studiegroep Britannia
Po & Po
Fiscale Filatelie
Nederlandse Vereniging van Postzegelverzamelaars van het Vorstendom Liechtenstein
Filatelistische Contactgroep Oost Europa
Vereniging voor Tsjecho-Slowakije Filatelie
Contactgroep Frankrijkverzamelaars
Filatelistenvereniging Gabriël
Filatelisten Vereniging Duitsland
Nederlandse Academie voor Filatelie
Islamitische Wereld, Al Barid
Filatelisten Vereniging Dai Nippon
Studiegroep Zuidwest Pacific
Nederlandse Vereniging voor Thematische Filatelie (NVTF)
Nederlandse Filatelistenvereniging Skandinavië
Vereniging voor USA & Canada Filatelie

Ook dit jaar ontvangen alle betalende bezoekers weer een Postex-catalogus in de bezoekerstas die u ontvangt bij binnenkomst in de Americahal. Dit jaar kunt u weer diverse filatelistische artikelen verwachten. Natuurlijk vindt u ook alle praktische informatie over het filatelistische evenement Postex en een beschrijving van de inzendingen op de tentoonstelling in de catalogus.

PostNL is op Postex met een verkoopstand aanwezig, waar u niet alleen de nieuwste uitgiften van Nederland kunt kopen, maar ook de uitgiften van enige tijd geleden en andere zaken als postzegelboekjes, prestigeboekjes etc. Ook zijn er diverse beurspostzegels te verkrijgen.

PostNL zal dit jaar tijdens Postex een aantal extra activiteiten ontplooien:

- eigen persoonlijke postzegel maken, de laatste kans op de aanwezige speciale printer;
- Doorlopende presentatie van het emissieprogramma 1e halfjaar 2012;
- Presentatie over "Postcrossing". Op 14 oktober verschijnt een postzegelvelletje.
- Ook op 14 oktober verschijnt prestigeboekje 37 ter gelegenheid van de Week van de Postzegel. Het eerste exemplaar wordt direct na de opening van Postex 2011 door een medewerker van PostNL aan een nog onbekend persoon overhandigd. Bij de verkoopstand van PostNL is dit bijzondere prestigeboekje verkrijgbaar.

De Deutsche Post is met een verkoopstand op Postex 2011 aanwezig. Met andere postadministraties wordt nog overlegd.

Evenals vorig jaar is er ook dit jaar een postzegelberg, waar gedurende enige tijd naar hartenlust gesnuffeld mag worden. De gevonden zegels mogen gratis worden meegenomen.

De Nederlandsche Vereeniging van Postzegelverzamelaars organiseert Postex 2011 i.s.m. de Gezamenlijke Stuurgroep Evenementen (GSE), een samenwerkingsverband van de Koninklijke Nederlandse Bond van Filatelistenverenigingen (KNBF), de Nederlandsche Vereeniging van Postzegelhandelaren (NVPH) en PostNL, dit jaar voor de dertiende keer.
Info: L.L. Louwerse,  0182 - 39 51 03 of C.N. Oppelaar  0172 - 61 51 84 of via de website www.postex.nl.

Postex wordt gehouden in de Americahal te Apeldoorn, Laan van Erica 50. De toegangsprijs bedraagt € 5 per persoon, de jeugd t/m 17 jaar heeft gratis toegang. Op vertoon van de ledenpas van de KNBF bedraagt de toegangsprijs € 4. Een passe partout (€ 10) geeft recht op onbeperkte toegang gedurende alle dagen.

Postex is goed met de auto bereikbaar. Neem op de A50 afrit 24 Apeldoorn-Teuge, vervolgens richting centrum, bij de eerste stoplichten linksaf, Laan van Erica. Na ongeveer 100 meter rechts bevindt zich de Americahal.
Parkeren is gratis.
Met het openbaar vervoer is de Americahal uitstekend bereikbaar. Per trein naar station Apeldoorn De Maten, waarnaast de Americahal ligt.

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Postex 2011 van start

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap