Bpost '12: trappist en Titanic

De Beligische Bpost heeft zijn uitgifteprogramma 2012 gepresenteerd. Er zijn 22 series ontworpen door Belgische kunstenaars met thema's als mythologie, kalligrafie en Belgische striphelden. Bijzonder zijn de Belgische trappistenzegels, waarbij het glas is vernist, en de Titaniczegels met het zinkende cruiseschip in 3D.

De postzegels met de zes Belgische trappisten worden uitgegeven op 16 januari 2012. Dan is er ook de uitgifte over de Mayakalender. De verkoop hiervan stopt op 21 december 2012, naar de apocalyptische kalender van deze beschaving. In maart komt er een ode aan , theaterman Franco Dragone die wereldberoemd werd met Cirque de Soleil. Eind juni volgt CoBRa-kunstenaar Pierre Alechinsky met tien werken. Tien Belgische striphelden komen in september aan bod.
Iedereen kan elk jaar voor eind november zijn ideeën voor postzegelreeksen aan bpost kenbaar maken. De Filatelistische Commissie beslist op basis van culturele, sociale en commerciële waarde. De postzegel als landelijk visitekaartje en zo hoort het ook.

Meer info: www.bpost.be

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Bpost '12: trappist en Titanic

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap