Wijnen uit de Oekraine

Afgelopen woensdag kwam Ukrposhta, de postadministratie van Oekraïne, met een tweetal zegels waarbij aandacht wordt geschonken aan de wijnbouw in het land. Op zegels van resp. 1.90 en 4.30 Hr. Staan de druivensoortenR. traminer en aligoté afgebeeld. Ook vorig jaar werd postaal aandacht geschonken aan de teelt van wijndruiven. Op 17 december 2010 verscheen een zegel met de afbeelding van de cabertnet-sauvignon.

De wijnbouw in het land werd gestart door Fransen die de revolutie in hun eigen land waren ontvlucht. In eerste instantie gebruikten zij het schiereiland de Krim als basis voor hun activiteiten. De wijnen die produceerden werden bijzonder gewaardeerd in Rusland en andere landen in Oost-Europa. In het bijzonder voor de mousserende wijnen bestond veel belangstelling.

In de loop de jaren heeft de wijnbouw zich aanzienlijk uitgebreid en thans is de wijnexport goed voor ongeveer 20 procent van de landbouweconomie. Momenteel zijn het vooral niet mousserend witte wijnen die worden geproduceerd. Wijnmakers op de Krim hebben ook rode wijnen en bruisende witte wijnen in hun assortiment. Bijzonder zijn ook de zoete dessertwijnen die worden geproduceerd.

Dus als u met de kerstdagen eens een ander wijntje wil schenken. Kijk dan ook eens of u iets uit de Oekraïne kunt kopen.

 

 

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Wijnen uit de Oekraine

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap