Postzegels vieren ook carnaval

Waarschijnlijk voor de eerste keer is er in Nederland een thematische verzameling over carnaval in boekvorm uitgegeven. Het gaat hier om de gebundelde verzameling “Carnaval ontmaskerd”/“Karneval entlarvt” van Al Brull uit Eygelshoven (L).

Deze verzameling werd in vijftien jaar opgebouwd en deed in binnen- en buitenland mee aan diverse tentoonstellingen. De verzameling is, net als alle andere thematische verzamelingen, nog voor verbeteringen vatbaar en kan zeker nog uitgebreid worden. Toch vond Al Brull het fijn om op deze manier de verzameling eens op een andere manier te presenteren. Hij blijft echter carnaval vieren en ook thematisch verzamelen.

Het boek van 164 pagina’s met harde kaft bestaat uit een inleiding getiteld: “Postzegels vieren ook carnaval”, oorsprong en ontwikkeling van het carnaval onder de titel: “De wereld op z’n kop”, een hoofdstuk gewijd aan de thematische filatelie, geënt op de eigen verzameling, een voorbeeld van een jury rapport en enkele diploma’s, criteria voor de beoordeling van een tentoonstellingsverzameling.

de hele tentoonstellingsverzameling in kleur met Duitse tekst in 96 pagina’s en een aantal andere pagina’s, enkele pagina’s met alleen maar filatelistische elementen van de hele wereld over het thema carnaval zonder tekst.

Kosten zijn het carnavalistische bedrag van 5 x € 11, exclusief verzendkosten. (dit nog even onder voorbehoud) ISBN 978-90-813726-2-6

Bent u geïnteresseerd neem dan contact op met: A. Brull,  albrull@planet.nl ; www.themafilatelie.nl


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Postzegels vieren ook carnaval

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap