Vogels uit Kazachstan

Half december werd in de Centraal-Aziatische republiek Kazachstan - waar 'onze' astronaut André Kuipers gisteren werd gelanceerd - een velletje zegels uitgegeven met acht zegels, waarop inheemse vogels staan afgebeeld. Alle zegels hebben een nominale waarde van 250 tenge. De vogels die staan afgebeeld zijn: de merel (Turdus merula), treurspreeuw (Acridotheres tristis), koolmees (Parus major), roek (Corvus frugilegus), ekster (Pica pica), rotsduif (Columba livia), bonte kraai (Corvus cornix) en huismus (Passer domesticus).
Het moet voor de ontwerpers een lastige opgave zijn geweest om de soorten uit te kiezen die op de zegels moesten worden afgebeeld. In Kazachstan komen ruim 500 vogelsoorten voor die voor kortere of langere tijd verblijven in het land. Opmerkelijk is wel, dat bij de keuze geen enkele vogel is die kernmerkend is voor het land. De afgebeelde vogels zouden zomaar op zegels uit andere, bijvoorbeeld West-Europese, landen kunnen worden afgebeeld.
De door Kazpost uitgegeven zegels verschenen in een oplage van 50.000, gedrukt in Wit-Rusland. Meer info: www.kazpost.kz/en/

 

 

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Vogels uit Kazachstan

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap