Docu Wim vd Bijl op RTV Utrecht

De Utrechtse postzegelhandelaar Wim van der Bijl doet op Tweede Kerstdag zijn exclusieve verhaal bij RTV Utrecht. In de documentaire Gevangen in Noord-Korea vertelt hij over het land, zijn gevangenschap en toont hij de foto's die hij daar maakte.

 Van der Bijl is een van de weinige westerlingen die het zeer gesloten Noord-Korea kent, zoals het werkelijk is. Vanwege zijn werk kwam hij op plaatsen die normaal gesproken ontoegankelijk zijn voor buitenlanders.

  Omdat hij foto's maakte, werd de Utrechter afgelopen zomer twee weken lang gevangen gezet. Hij moest 15 uur per dag op een stoel zitten en had voortdurend bewaking om hem heen. De geheime dienst beschouwde hem als spion.

  Na 17 dagen werd hij het land uitgezet. Vanwege de veiligheid van zijn Noord-Koreaanse vrienden, hield hij de afgelopen maanden zijn mond. Maar nu acht hij de tijd rijp om op RTV Utrecht te praten over zijn bijzondere ervaringen in het Aziatische land.

'Gevangen in Noord-Korea' is op Tweede Kerstdag 26 december om 7.30, 9.30, 11.30, 13.30, 15.30 en 17.30 uur en later via Uitzending Gemist op RTV Utrecht te zien.

Meer info: www.rtvutrecht.nl

Beeld: RTV Utrecht


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Docu Wim vd Bijl op RTV Utrecht

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap