PostNL onderschept valse postzegels

PostNL heeft een serie valse postzegels onderschept die via websites  ver onder de nominale waarde werden aangeboden. De schade zou enkele miljoenen euro kunnen bedragen. De authenticiteitsystemen van PostNL herkennen de valse postzegels, waarna de verzending van het poststuk of pakket wordt stopgezet. Volgens artikel 216 van het Wetboek van Strafrecht kan iemand die postzegels vervalst of als echte postzegels gebruikt een maximum gevangenisstraf van zes jaar opgelegd krijgen. 

De valse postzegels werden op een blanco stickervel via onderstaande websites verkocht. Deze valse postzegels zijn op het oog bijna niet te onderscheiden van de echte. Voor experts zijn ze als valse postzegels herkenbaar, omdat ze echtheidskenmerken missen, zoals een fosforlaag. De stickervellen zijn vooral aangetroffen op aangetekende poststukken en pakketten. Ook worden de valse postzegels gebruikt voor internationale verzending. Het geplaagde postbedrijf heeft aangifte van fraude gedaan. Als voorschot heeft PostNL op 19 december al beslag laten leggen op het huis van één van de mogelijke fraudeurs. PostNL commercieel directeur Ger Jacobs: "Wij willen onze klanten er op wijzen dat geen enkele postzegel onder de nominale waarde gekocht kan worden, omdat het wettelijk vastgelegde waardepapieren zijn. Daarom hebben wij zichtbare en onzichtbare authenticiteitkenmerken in onze postzegelontwerpen opgenomen."

Volgens PostNL verkopen onderstaande websites frauduleuze postzegels:

www.goedkooppostverzenden.com
www.posttarieven-binnenland.nl
www.extrapostzegels.nl
www.tarieventntpost.nl
www.pakketten-met-postzegels-verzenden.nl
www.goedkoperpakkettenversturen.nl
www.verzendpro.nl
www.postzegelsbuitenland.nl
www.verzenden-met-postzegels.nl
www.goedkooppostversturen.com
www.goedkoperverzenden.nl
www.boek2.nl

PostNL adviseert iedereen die verdachte postzegels in zijn bezit denkt te hebben, dit bij PostNL te melden via het speciale e-mailadres postzegelcontrole@postnl.nl of per brief aan de afdeling PostNL Security, Postbus 30250, 2500 GG Den Haag.
Meer info: www.postnl.nl/voorthuis/postzegels/valse-postzegels

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » PostNL onderschept valse postzegels

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap