Brits goud goed voor zegel

De Britse posterijen pakken tijdens de komende Olympische Spelen flink uit. Althans daar gaan ze bij Royal Mail wel vanuit. Afgelopen weekend werd bekend gemaakt, dat voor elke Britse gouden medaille die tijdens het evenement wordt behaald, een bijzondere zegel zal worden uitgegeven. De winnaar of winnaars die als nummer een in hun categorie eindigen worden afgebeeld op een eersteklas-zegel.
Een dag na het behalen van de medaille zal de zegel rond het middaguur reeds verkrijgbaar zijn bij circa 500 verkooppunten. Op 4.500 post- of bijkantoren zal deze zegel iets later beschikbaar komen. Als de resultaten vergelijkbaar zijn met hetgeen de Britse sporters vier jaar geleden in Peking aan gouden medailles behaalden, kunnen verzamelaars van Britse zegels en van zegels met als thema Olympische Spelen hun verzameling flink uitbreiden. Vier jaar geleden was Groot-Brittannië namelijk goed voor 19 gouden medailles.
Royal Mail heeft overigens in de afgelopen maanden reeds een dertigtal bijzondere zegels uitgegeven ter gelegenheid van de Spelen, die van 27 juli tot en met 12 augustus in Londen worden gehouden. Ook verscheen in het kader van de Olympische Spelen een tweetal frankeerzegels.


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Brits goud goed voor zegel

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap