Ierse Visit Europazegels uit

Op 3 mei heeft An Post twee postzegels Visit Europa - Ierland uitgegeven. De allereerste Europazegels werden in 1956 uitgegeven. Op dat moment waren er slechts zes landen (België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg en Nederland) in de toenmalige EGKS (Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal), voorloper van de Europese Unie.

Postzegels met een gemeenschappelijk ontwerp waren bedoeld om solidariteit, eenheid en een gedeeld gevoel te tonen tussen de Europese lidstaten vanwege de vele gevechten en problemen tijdens de Koude Oorlog in Europa.

Tegenwoordig wordt het gemeenschappelijke thema van Europa elk jaar postzegels bepaald door de Europese Postadministraties (PostEurop). Elk afzonderlijk land kan dan eigen postzegels ontwerpen op basis van dat thema. Het gemeenschappelijke thema is dit jaar Visit. Zo komt Visit Ierland met twee postzegels, ontworpen door Steve Simpson. Hierop staan Small Skellig, thuisbasis van 27.000 Jan van Genten, de tweede grootste kolonie zeevogels ter wereld.
De Ha'penny Bridge is een van de meest herkenbare bezienswaardigheden van Dublin. De naam is afgeleid van de tol van naam in een Ha'penny (die werd beëindigd in 1919).
In 2001 werd de brug gerenoveerd door Harland en Wolff die ook de RMS Titanic bouwde.

Europa - Ierland Visit set, € 1,37
Europa - Ierland Visit velletje 55c, € 5,50
Europa - Ierland Visit velletje 82c (120882SX) € 8,20
Europa - Ierland Visit FDC, € 2,37

Meer info: www.irishstamps.ie

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » Ierse Visit Europazegels uit

Nieuw nummer
verscheen op 06-04-2021Filatelie - 6-4-2021
Laatste nummer
verscheen op 02-03-2021Filatelie - 2-3-2021

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap