1e velletje Anton Pieck uit

Gisteren mocht in het Anton Pieck Museum te Hattem kleindochter Els Spoor- van Lier het eerste postzegelvelletje ‘Ambachtsman & Kunstenaar' van Anton Pieck in ontvangst nemen. Dit jaar is het 25 jaar geleden, dat Anton Pieck overleed en 100 jaar geleden, dat zijn eerste kalender verscheen. Zijn werken zijn nu ook te bewonderen op postzegelformaat. De romantische sfeer in zijn werken maakte hem geliefd bij een miljoenenpubliek én leverde hem kritiek op vanuit de kunstwereld. Hij noemde zichzelf een ambachtsman, waarmee hij aangaf hoeveel waarde hij hechte aan goede techniek.

Het velletje "Ambachtsman&Kunstenaar' met gratis bewaarblad is, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij PostNL Postkantoren, Bruna, via Collect Club in Groningen en via www.postnl.nl/pieck. De complete 25-delige serie komt in de loop van dit jaar uit, maar is alleen verkrijgbaar via abonnement.

Op de foto wordt kleindochter Els Spoor- van Lier geflankeerd door onze bestuursleden Cees van Balen Blanken en Paul Walraven.

 


U bent nu hier: De filatelie » Nieuws » 1e velletje Anton Pieck uit

Nieuw nummer
verscheen op 06-05-2020Filatelie - 6-5-2020
Laatste nummer
verscheen op 01-04-2020Filatelie - 1-4-2020

Website design by A-side media

RSS Feed | Disclaimer | Sitemap